Ημέρα Παιδιών Εργαζομένων: Μία ημέρα αφιερωμένη στους μικρούς φίλους της ISOMAT!

Η ISOMAT, για άλλη μία χρονιά, υποδέχτηκε τα παιδιά των εργαζομένων της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να αποκομίσουν μία όμορφη εμπειρία. Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, οι μικροί φίλοι της εταιρίας στην Αθήνα επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ενώ την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, τα παιδιά των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν το Anel Honey Park, το μοναδικό πάρκο στην Ελλάδα αφιερωμένο στη μέλισσα.

Στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους τρόπους εξόρυξης και μεταφοράς των μετάλλων, να δουν από κοντά τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες αυτές, ενώ ενημερώθηκαν και για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μεταλλωρύχων. Μέσα από τις συλλογές του Μουσείου, οι μικροί επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τα ορυκτά της Λαυρεωτικής, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν δικές τους πρωτότυπες κατασκευές, συνδέοντας έτσι τα μεταλλεύματα με τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή. Στον δρόμο της επιστροφής για τις εγκαταστάσεις της ISOMAT στα Οινόφυτα, τα παιδάκια έκανα μια στάση στο Λαύριο, όπου απόλαυσαν το μεσημεριανό τους!

Την επόμενη μέρα, στη Θεσσαλονίκη, τα παιδάκια των εργαζομένων μας επισκέφθηκαν το Anel Honey Park, όπου ξεναγήθηκαν από εξειδικευμένους μελισσοκόμους και, μέσα από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, παρακολούθησαν την καθημερινότητα των εργατικών μελισσών που ζουν στο πάρκο. Έπειτα, χαλάρωσαν σε ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια μελισσοθεραπείας, δοκίμασαν γιαούρτι με μέλι και άλλα μελισσοκομικά προϊόντα, και δημιούργησαν κεράκια από αγνό μελισσοκέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, οι μικροί μας φίλοι αναχώρησαν για το κτήμα Περέκ, όπου δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις, και ψυχαγωγήθηκαν τόσο με δημιουργικές δραστηριότητες όσο και με ελεύθερο παιχνίδι στον όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του κτήματος!

Στο τέλος της ημέρας, τα παιδάκια επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις της ISOMAT, όπου αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Ημέρα Παιδιών Εργαζομένων: Μία ημέρα αφιερωμένη στους μικρούς φίλους της ISOMAT!